A tetőfelújítás kérdései

Milyen esetekben tudunk segíteni?

 • Teljes vagy részleges tetőfelújítás
 • Tetőcsere
 • Tetőszigetelés
 • Új házak tetőfedése
 • Ereszek, esőcsatornák készítése
 • Egyedi bádogos munkák

100 % Garancia

Az elvégzett munkáinkra 100% garanciát vállalunk, csak minőségi alapanyagokat használunk fel az Ön otthona érdekében.

Ingyenes helyszíni felmérés

Kollegáink telefonon állnak rendelkezésre. Minden esetben ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk az ország egész területén.

Azonnali munkakezdés

A megrendelt és elfogadott árajánlat után nem kell hónapokat várni a munka kezdésre. Rövid vállalási határidővel dolgozunk.

Mikor szükséges a tetőfelújítás?

Azt fontos tudni, hogy az Ön lakóházának teteje épsége befojásolja az épület élettartalmát. Ezért nagyon fontos, hogy időben észlelve legyen a teljes tetőfelújítás vagy adott esetben a részleges tetőjavítás szükségessége. Mindkét esetben számíthat a szakszerű és ésszerű segítségünkre.

Néhány intő jel, hogy mikor érdemes egy jó ácsot keresni:

 • A padláson elszórtan fény szűrődik be
 • A tetőlécek szemmel láthatóan meghajoltak
 • A tetőlécek szélei korhadtak
 • A szarufákon korhadás látható
 • A padláson beázás nyomai látatóak
 • Egyre többszőr csúszik le egy két cserép a tetőről
 • Nem esztétikus látszat (vetemedések, hullámosodás)
 • Több málló és fagyott tetőcserép észlelhető a tetőn

Magyarországon legfőbbképpen a jelenleg a 60-as években épült tetőkre, a köztudatban elterjedt úgynevezett „Kádár kocka házak” tulajdonosaitól kapunk a legtöbb érdeklődést és megrendelést y tetőcsere elvégzésére, illetve előzetes ingyenes felmérésre és árajánlat készítésre az ország egész területéről.

Ezeket a tetőket viszonylag gazdaságosan fellehet újítani. Rendszerint általában elmondható, hogy nem szükséges a teljes gerenda és szarufa szerkezet cseréje, helyette elegendő a hibás tetőelem cseréje, vagy megerősítése.

Tetőfelújítás cserepes lemezzel. A legolcsóbb megoldás manapság.
A tető fel lécezése tetőfelújítás során

A tető az épület azon része, amely a legjobban kivan téve az időjárás viszontagságainak. Egy jó tető megvédi a ház többi szerkezeti elemét a víz okozta károsodástól.

Észszerűen elkövetett és átgondolt tetőfelújítással akár a fűtési költségeken is csökkenthet. Például kérheti tőlünk a tető hőszigetelését is.

Milyen anyagok szükségesek a tetőfelújításhoz?

Maga a tetőfedő anyag kiválasztásának tekintetében mindenképpen ajánlatot teszünk Önnek, ahol figyelembe vesszük a jelenlegi bontásra ítélt szerkezet teher hordozóságát. Ár és érték arányban Ön így fog a legjobban járni a tetőfelújítással.

A tetőfedőanyagok általános bemutatása

 • Cserép fedés (Gyakori tetőfedés fajta az országban, az anyaga lehet kerámia vagy égetett agyag. Kedvező súly tulajdonságokkal bírnak. Az áruk egyre kedvezőtlenebbül alakul)
 • Bitumenes zsindely (Korlátozott tető teherbíráshoz ajánlott. Jellemzően palatető felújításhoz, ellenálló, gazdaságos kivitelezés lehetséges)
 • Fém vagy cserepes lemez tető (Korlátozott tető teherbíráshoz. Egyre népszerűbb, ára kedvező, tartós, tűzálló, esőzés esetén zajos lehet.)
 • Beton és kompozit cserép (Nagy teherhordású felületre ajánlott. Kompozit kivitelekkel viszonylag lehet csökkenteni a teherhordást. Ára viszonylag kedvező. Tartóssága kiváló)

Miután kiválasztotta a számára legkedvezőbb tetőfedő anyagot és az Ön megbízott szakembere ezt jóvá hagyta. Kérem engedje meg a szakembernek, hogy ő válassza ki a tetőfelújításhoz szükséges faanyagot. Nagyon sok silány minőségű anyag lehet a helyi tüzépeken. A lényeg, hogy csomó mentes száraz faanyaggal végezésesük el a tetőfelújítást. 

tetőcserép a legmegbízhatóbb tetőfedő anyag, csak az ára is megvan.

Hogyan zajlanak a felújítási munkálatok manapság?

Egy átlagos tető felújítása vagy kicserélése átlagosan Magyarországon 1 hetet vesz igénybe. Csapatunk intézkedik Önnek a logisztika megvalósításáról.

 • A tetőfedéshez szükséges segédanyagok és a tetőfedő anyag leszállításra kerül az ingatlanhoz.
 • Gondoskodunk a bontásihulladék elhelyezéséhez szükséges konténer kiszállításáról.
 • Biztosítjuk a munkaterületet munkavédelmi és balesetvédelmi szempontból.
Szarufák ácsolása új tető elkészítése során

Ammennyiben minden feltétel adott és az időjárás is megfelelő megkezdjük az elöregedett tető felújítását. Általában az alábbi lépések mentén zajlik egy eredményes tetőcsere:

 1. A régi cserép lebontása teljesen, vagy oldalanként a tető nagyságától függően. Itt mindig figyelembe vesszük, hogy egy adott napon mekkora területet tudunk úgy felújítani, hogy azt biztonsággal ott lehessen hagyni éjszakára egy estlegesen bekövetkező időjárási anomália miatt.
 2. A megfosztott cserép nélküli tetőn azonnal lehet látni az esetleges rossz állapotban lévő szarufákat és gerendákat. Ezeket erősítéssel, szükség esetén cserével oldjuk meg.
 3. A már megfelelő tartó szerkezetre felhelyezésre kerül a tetőfólia, amennyiben erről megállapodás történt az árajánlat és tervezés során.
 4. A tetőfólia ellenlécezése és a cserép alatt lévő légrés kialakítása.
 5. A tető fellécezése, és szintezése a választott tetőcseréphez ajánlott léctávolságok betartásával
 6. Az új tetőcserepek és szellőző cserepek felhelyezése, tetőszegélyek kialakítása, tetőablak beépítés, hó fogok felhelyezése
 7. Bádogos munkák kivitelezése

A fenti lépések a teljeség igénye nélkül kerültek bemutatásra. Egy általános cserépfedésű tetőfelújítás munkafolyamatát fedik le. Persze a valós munkafolyamat ennél sokkal összetettebb és nagy szervezést igényel. Válassza a mi csapatunkat és nem fog csalódni bennünk.

Kérdése van? Hívjon minket!

+36(70)602-(MUTAT)

Azonnali hívás